15 november 2023

15 november 2023: Publieksacademie Kinderarmoede Twente

15 november 2023: Publieksacademie Kinderarmoede Twente

Het kan verkeren. Bestaanszekerheid, oftewel armoede, staat plotseling in het middelpunt van de politieke belangstelling. Dat is ook hard nodig. In ons rijke land gaan tienduizenden kinderen door geldgebrek van hun ouders zonder ontbijt naar school. Kan dat niet anders? Zonder pleisters plakken? Tijdens de Publieksacademie Kinderarmoede op 15 november 2023 in Twente gaan we daarom in op preventie en opgroeien met gelijke kansen.

Hoe kunnen we zorgen dat ieder kind zonder stress van zijn of haar ouders ter wereld komt en met gelijke kansen opgroeit? Tijdens de Publieksacademie Kinderarmoede bundelen we op lokaal niveau de krachten. Op het podium en vanuit de zaal gaan ervaringsdeskundigen, wetenschappers, professionals, beleidsadviseurs, bestuurders en politici met elkaar in gesprek hoe het anders kan. Onder andere Kitty Jong, vicevoorzitter van de FNV, Eric Meij (Onderzoeker Armoede, Sociaal planbureau) en Soler Berk (Commissie Sociaal Minimum) zullen hun inbreng geven. De gesprekken staan onder leiding van Bert Eeftink, zeker regionaal ook beroemd als komiek Helligen Hendrik.

Meld je aan
Laat ieder kind opgroeien met gelijke kansen. Het probleem is urgent. Als we het willen, kunnen we het oplossen. Kom je ook naar de Publiekacademie Kinderarmoede? De bijeenkomst vindt plaats op 15 november 2023 van 15.30 tot 17.30 uur in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. 

Programma en aanmelden
 

HomeAgenda15 november 2023: Publieksacademie Kinderarmoed...