Doe mee

De Alliantie Kinderarmoede is een netwerk van publieke en private partijen dat een einde wil aan kinderarmoede in Nederland. Iedereen kan meedoen. Sluit jouw organisatie zich ook aan?

De strijd tegen kinderarmoede winnen we alleen samen. Met meer dan 250 partners uit verschillende sectoren en regio’s is de Alliantie Kinderarmoede een krachtig middel om kinderarmoede tegen te gaan. 

In ons netwerk brengen we organisaties uit alle hoeken van de samenleving bij elkaar om samen nieuwe, creatieve en slimme ideeën en oplossingen te bedenken voor de aanpak van kinderarmoede. Op landelijk en lokaal niveau.

Meedoen is simpel. Als (nieuwe) partner onderschrijf je de missie van de Alliantie Kinderarmoede en beloof je hieraan een bijdrage te leveren door concrete acties, activiteiten of gerichte inzet. Natuurlijk vanuit je eigen expertise, ervaring of netwerk en het liefst in samenwerking met andere alliantiepartners.

Waar kan jouw bijdrage uit bestaan? Vele wegen staan open.  Denk bijvoorbeeld aan:

  • Signaleren (verborgen) armoede in gezinnen en bespreekbaar maken
  • Doorbreken van taboes, bijvoorbeeld door lespakketten voor scholen
  • Zorgen voor ontbijtpakketten, sportmaterialen of spullen voor kinderen
  • Sociaal isolement doorbreken, bijvoorbeeld door gezinsactiviteiten
  • Delen van 'good practices' en aanpakken, maar ook laten zien wat niet werkt 
  • Ervaringsdeskundigen (kinderen en ouders) betrekken bij oplossingen
  • 'Systeemfouten’ verbeteren of bijdragen aan landelijk (armoede)beleid

Bekijk hier een aantal voorbeelden van de inzet van alliantiepartners.. 

Ook interesse om mee te doen met de Alliantie Kinderarmoede? Vul onderstaand formulier in en laat weten waar je aan denkt. Dan nemen wij contact op om jouw inzet te concretiseren en mogelijk te verbinden aan andere partners in ons netwerk.. 

Ja wij willen meedoen

 

HomeDoe met ons mee