9 mei 2022

Bijeenkomst Divosa 9 mei: 'Omgaan met kinderarmoede'

Bijeenkomst Divosa 9 mei: 'Omgaan met kinderarmoede'

Samen met het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) organiseert Divosa op maandagmiddag 9 mei een online bijeenkomst met als thema ‘Omgaan met Kinderarmoede’. De bijeenkomst is interessant en relevant voor beleidsmakers van gemeenten, onderwijs en zorg en welzijn.

Gas, stroom, benzine, boodschappen, huur: het leven van veel mensen wordt snel duurder. In Nederland groeit al 1 op de 15 kinderen op in armoede. Professionals in het sociaal domein spelen juist nu een belangrijke rol in het signaleren en tegengaan van kinderarmoede. Aandacht is nodig voor gezinnen die al leven in armoede én voor gezinnen die nu in financiële moeilijkheden komen. Voor veel professionals en beleidsmakers heeft dit nu de hoogste prioriteit. Wat is nu nodig? Wat kun je nu doen? 

Programma
Hieronder kort het programma van deze bijeenkomst:
•    Presentatie NJi opgroeien en opvoeden in armoede.
•    Lector Kinderarmoede Mariëtte Lusse (Hogeschool Rotterdam) gaat ons meer vertellen over de handreiking ‘Omgaan met kinderarmoede in het sociaal domein’. 
•    Beleidsmedewerker Armoedebestrijding Sjan Beerens (gemeente Waalwijk) & Robin van Woensel (universiteit van Tilburg) zullen vertellen over de gezinsaanpak in Waalwijk. 
•    Interactief onderdeel; waarbij sprekers met elkaar in gesprek gaan en er ruimte is voor uitwisseling en vragen.

Meld je aan

HomeAgendaBijeenkomst Divosa 9 mei: 'Omgaan met kinderarm...