27 september 2022

Kenniskring Kinderarmoede 27 september: Effectieve initiatieven

Kenniskring Kinderarmoede 27 september: Effectieve initiatieven

Tijdens de Kenniskring Kinderarmoede delen we kennis uit onderzoek, uit de praktijk of uit ervaring over een bepaald thema. Op dinsdag 27 september is het woord aan Purpose. Zij gaan in op de vraag: 'Hoe meet (en weet) je de effectiviteit van een initiatief?'. 

Meten en monitoren
Effecten meten en monitoren, hoe doe je dat? Een belangrijke vraag in het sociaal domein omdat we moeten verantwoorden (doen we de goede dingen?) én willen leren wat er nog beter kan (doen we de dingen goed?). De vraag is hoe je effectmetingen slim en laagdrempelig aan kan pakken. Waar moet je beginnen? Kan je het zelf of heb je anderen nodig? En hoe belangrijk is meten en monitoren in tijden van crisis eigenlijk, wanneer we alle handen nodig hebben om het ‘gewone’ werk te doen?

Purpose
Maatschappelijk adviesbureau Purpose ondersteunt partijen in het sociaal domein bij het ontwerpen, uitvoeren en analyseren van effectmetingen. In dit uur delen we onze visie met jullie, gaan we met jullie in gesprek over jullie vragen en hopen we ook van jullie best practices te horen!

De Kenniskring Kinderarmoede vindt plaats op dinsdag 27 september van 9:00 tot 10:00 uur. Meld je aan via de knop hieronder.

Aanmelden

HomeAgendaKenniskring Kinderarmoede 27 september: Effecti...