3 oktober 2023

Kenniskring Kinderarmoede: Commissie Sociaal Minimum

Kenniskring Kinderarmoede: Commissie Sociaal Minimum

Tijdens de Kenniskring Kinderarmoede delen we kennis uit onderzoek, uit de praktijk of uit ervaring over een bepaald thema. Op dinsdag 3 oktober neemt Soler Berk, een van de initiatiefnemers van de Alliantie Kinderarmoede en een van de leden van de Commissie Sociaal Minimum, ons mee in de bevindingen van de commissie.

We hoeven de tv maar aan te zetten of de krant te openen en de zorgen over de financiële positie van vele Nederlanders komt aan bod. De bestaanszekerheid van vele Nederlanders staat onder druk en dat raakt ook kinderen. De problemen stapelen zich op en actie is nodig. Voor de zomer presenteerde de Commissie Sociaal Minimum het rapport 'Een zeker bestaan'. Op 28 september presenteert de commissie een tweede rapport aan demissionair minister voor armoede. Hierin zoomt de commissie in op de systematiek van het stelsel, waarbij er specifiek aandacht is voor de positie van kinderen. In deze kenniskring neemt Soler ons mee in de conclusies, inzichten en aanbevelingen van het hele rapport. 

Meld je aan
De kenniskring vindt online plaats op dinsdag 3 oktober van 9:00 tot 10:00 uur. Een dag voor de kenniskring sturen we je een link voor de Zoomsessie.

Aanmelden

HomeAgendaKenniskring Kinderarmoede: Commissie Sociaal Mi...