25 mei 2023

Kenniskring Kinderarmoede: jongeren en geldzorgen

Kenniskring Kinderarmoede: jongeren en geldzorgen

Tijdens de online Kenniskring Kinderarmoede delen we kennis uit onderzoek, uit de praktijk of uit ervaring over een bepaald thema. Op donderdag 25 mei zal de kenniskring gaan over ‘Jongeren en geldzorgen’. Verschillende voorbeelden van het ondersteunen van jongeren komen voorbij. Zien we jou daar?

Jongeren krijgen te maken met ingrijpende veranderingen in hun leven en wanneer ze achttien worden krijgen ze er een hoop verantwoordelijkheden bij. Geldzorgen en schulden hebben veel impact op het leven van jongeren. Daarom is er deze kenniskring speciaal aandacht voor deze leeftijdsgroep. Want wat kunnen we doen om hen te ondersteunen en een goede start te geven in hun volwassen leven? Denk hierbij aan inspirerende voorbeelden zoals de aanpak van de gemeente Utrecht (Larissa Jongenelen) en de praktische handreiking voor professionals in het mbo (geschreven door Mariëtte Lusse en Loïs Schenk).

Meld je aan
De kenniskring vindt online plaats op donderdag 25 mei van 9.00 - 10.00 uur. Een dag voor de kenniskring sturen we je een link voor de Zoomsessie.

Aanmelden

HomeAgendaKenniskring Kinderarmoede: jongeren en geldzorgen