14 januari 2021

Kenniskring Kinderarmoede - Sterk uit armoede

Kenniskring Kinderarmoede - Sterk uit armoede

Graag nodigen wij jullie uit voor de vijfde Kenniskring Kinderarmoede.  Een uurtje van en voor partners van de Alliantie Kinderarmoede om kennis te maken en kennis te delen. Iedere kenniskring neemt een van de partners het initiatief om kennis te delen over een bepaald thema. Deze Kenniskring Kinderarmoede is het de beurt aan Sterk uit Armoede.  

Wanneer: Donderdag 14 januari

Tijd: Van 09.00- 10.00 uur

Onderwerp: Ervaringsdeskundigheid

Tijdens deze Kenniskring Kinderarmoede vertellen ervaringsdeskundigen Alex Schepel en Martin Pragt wat opgroeien in armoede met je doet. Hoe de effecten van kinderarmoede doorwerken in je verdere leven. Welke belemmerende patronen ontstaan. Ook bieden zij inzicht in hoe en waarom de inzet van ervaringsdeskundigheid bijdraagt aan een meer effectieve interventies. 

Want…
Armoede gaat niet alleen over geld. Het gaat over veel meer. Sociale uitsluiting is niet mee kunnen doen, je minderwaardig voelen. Het doet wat met je zelfvertrouwen, doet wat met je als ouder, als kind, als mens. Professionals die zich inzetten voor mensen in armoede realiseren zich niet altijd wat het echt met iemand doet. Een opgeleide ervaringsdeskundige herkent de ander in armoede en spreekt dezelfde taal, verbaal en non-verbaal. Dat legt een basis van vertrouwen. Vanuit deze basis wordt de ander in staat gesteld om belemmerende patronen te doorbreken en een nieuw perspectief te creëren. 

Ervaringsdeskundigen bieden professionals nieuw inzicht, zodat de begeleiding sneller aankomt en werkt. De ervaringsdeskundige neemt niet de plek van de professional in, maar staat ernaast, ze zijn een duo. Een tandem als het ware. 

Over Sterk Uit Armoede
Sterk Uit Armoede is een expertisecentrum van ervaringsdeskundigen in generatiearmoede en sociale uitsluiting. Sterk uit Armoede leidt ervaringsdeskundigen op, zoekt en begeleidt werkgevers die ervaringsdeskundigen inzetten en biedt intervisie aan de ervaringsdeskundigen. 
Meld je hier aan

HomeAgendaKenniskring Kinderarmoede - Sterk uit armoede