1 juni 2021

Kenniskring Kinderarmoede - Wijzer in Geldzaken: project Financieel Fitte Werknemers

Kenniskring Kinderarmoede - Wijzer in Geldzaken: project Financieel Fitte Werknemers

Graag nodigen we jullie als partner uit voor de Kenniskring Kinderarmoede. Een uurtje van en voor partners van de Alliantie Kinderarmoede om kennis te maken en kennis te delen. Iedere Kenniskring neemt een van de partners het initiatief om kennis te delen over een bepaald thema. Deze Kenniskring Kinderarmoede wordt georganiseerd door Wijzer in Geldzaken.

Wanneer
Dinsdag 1 juni 2021 van 9.00 tot 10.00 uur
Onderwerp
Wat is je rol als werkgever in de strijd tegen kinderarmoede?

Een groot deel van de kinderen die opgroeit in armoede heeft werkende ouders. Daarmee zijn werkgevers een deel van de oplossing als het gaat om het doorbreken en voorkomen van kinderarmoede.

Tijdens deze Kenniskring Kinderarmoede vertelt Clairette van der Lans van Wijzer in Geldzaken over het project Financieel Fitte Werknemers. Ze gaat in op vragen als: hoe raakt armoede werkgevers? Ruim 60% van de werkgevers heeft medewerkers met geldzorgen; wat is je belang als werkgever om daar iets aan te doen? Wat kun je doen in het signaleren van geldzorgen bij je medewerkers? Hoe kun je medewerkers vervolgens ondersteunen?

Clairette vertelt over haar ervaringen met werkgevers, deelt goede voorbeelden en wijst op bestaande initiatieven waar je als werkgever gebruik van kunt maken. Ook bespreken we hoe de Alliantie Kinderarmoede als netwerk met 275 uiteenlopende partners kan bijdragen aan de aanpak van werkgevers. 

Over Wijzer in geldzaken
Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om financiële fitheid in Nederland te bevorderen. Financieel fitte werknemers is een project van Wijzer in geldzaken. 

Meld je nu aan! Na aanmelding sturen we je een link voor de zoomsessie.

Graag tot 1 juni!

 

HomeAgendaKenniskring Kinderarmoede - Wijzer in Geldzaken...