9 september 2021

Publieksacademie Kinderarmoede Brabant

Publieksacademie Kinderarmoede Brabant

Op 9 september 2021 organiseren de Alliantie Kinderarmoede samen met lokale partners  de Publieksacademie Kinderarmoede Brabant. 

Ook dit jaar trekt de Publieksacademie Kinderarmoede met een serie bijeenkomsten door het land, zowel fysiek als online. Doel is om op lokaal niveau het de krachten te bundelen om samen kinderarmoede te bestrijden. Van gemeenten, scholen, maatschappelijke organisaties, bedrijven tot inwoners zelf. Allemaal kunnen we een steentje bijdragen.

Het centrale thema rondom de Publieksacademie Kinderarmoede Brabant is de aanpak en het doorbreken van generatiearmoede. Hoe kunnen we het doorgeven van armoede op de volgende generatie voorkomen?

Samen met een vertegenwoordiger van de Kinderombudsman, Quiet Nederland, portefeuillehouders Armoedebeleid, Onderwijs en Volksgezondheid Gemeente Waalwijk, Stichting Light of Life, GGD Hart voor Brabant, Stichting De Strohalm en een ervaringsdeskundige gaan we in gesprek over het bestrijden van generatiearmoede. Neuropsycholoog en hoogleraar Klinische Neuropsychologie Universiteit Tilburg  Margriet Sitskoorn vertelt wat armoede doet met de ontwikkeling van het brein. 

De bijeenkomst is via een livestream te volgen. Klik hieronder voor het programma, de kijklink en inschrijfmogelijkheid:

Lees verder

 

HomeAgendaPublieksacademie Kinderarmoede Brabant