24 maart 2021

Publieksacademie Kinderarmoede Twente

Publieksacademie Kinderarmoede Twente

Nederland is een van de rijkste landen ter wereld. Toch leeft een op de elf kinderen in armoede. In 2020-2021 organiseert de Publieksacademie Kinderarmoede een serie regionale bijeenkomsten door het land. Op 24 maart 2021 staat Twente op de agenda. Deze keer in een speciale online editie.

Waarom de Publieksacademie Kinderarmoede? Kinderen die opgroeien in armoede hebben doorgaans meer stress, leven (later) ongezonder, lopen vaker achter in ontwikkeling en riskeren sneller sociale uitsluiting. De coronatijd maakt deze situatie alleen maar erger.

Dat laten we niet gebeuren toch? Daarom organiseren onderstaande partijen met de Alliantie Kinderarmoede de Publieksacademie Kinderarmoede Twente. Op 24 maart 2021 komen we digitaal bijeen om ervaringen te delen en acties te bedenken.

Doel is om -op lokaal niveau- het thema kinderarmoede bespreekbaar te maken en de krachten te bundelen om er samen iets aan te doen. Van gemeenten, scholen, maatschappelijke organisaties, bedrijven tot inwoners zelf. Iedereen kan bijdragen.

Datum en tijd van de online uitzending: woensdag 24 maart van 14.00-16.00 uur. Live vanuit het Wilminktheater in Enschede. Kijk hier voor het programma en aanmelding.

HomeAgendaPublieksacademie Kinderarmoede Twente