1 april 2021

Publieksacademie Kinderarmoede Utrecht

Publieksacademie Kinderarmoede Utrecht

Op 1 april 2021 van 16.00-18.15 uur organiseren de Armoedecoalitie Utrecht en de Alliantie Kinderarmoede samen met de schoolbesturen SPO Utrecht, PCOU Willibrord en KSU de Publieksacademie Kinderarmoede Utrecht. Centrale thema:  Samenwerken rondom de school. 

In een (online) programma gaan lokale professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen in gesprek over het zien en versterken van kinderen in armoede. De opbrengst van de bijeenkomst is een combinatie van individuele en collectieve afspraken om de samenwerking bij kinderen en gezinnen in armoede verder te verstevigen.

LEES HIER HET VOLLEDIGE PROGRAMMA

16:00 uur                                                   
  • Welkom en opening met Deirdre Carasso (directeur Bibliotheek Utrecht)  en Marijke Roskam (BNR, middagvoorzitter).
  • Videoboodschap van Anke Klein (wethouder Onderwijs) en visie op relatie tussen armoede en onderwijskansen door Fawzia Nasrullah (bestuurder PCOU Willibrord).
16.20 uur
  • Marriëtte Lusse (Hogeschool Rotterdam) over Handreiking ‘Omgaan met armoede op scholen’.
  • In gesprek met Eugenie Mac-Nack, ervaringsdeskundige (kinder)armoede.
  • Dialoog met Eugenie Mac-Nack, Mariëtte Lusse en Fawzia Nasrullah.

17:10 uur

Werksessie (groepen): hoe we kunnen we met elkaar kinderen in armoede zien en versterken? Met inbreng van onderwijs, wijk, welzijn en ervaringsdeskundige(n).

18.00 uur Uitwisseling opbrengsten: goede voornemens, concrete werkafspraken en ambities voor de langere termijn. Reflectie met wethouder Werk en Inkomen Linda Voortman (onder voorbehoud), Fawzia Nasrullah en Marry Mos (Armoedecoalitie Utrecht).
18.20 uur

Plenaire afsluiting door stand-up musician Bart Kiers.

AANMELDEN.

HomeAgendaPublieksacademie Kinderarmoede Utrecht