Alliantie Kinderarmoede verwelkomt negen nieuwe partners

Alliantie Kinderarmoede verwelkomt negen nieuwe partners

In onze nieuwsbrief van december deden we een oproep aan alle partners om mee te denken om nieuwe partners aan te dragen. Aan die oproep (die nog steeds geldt) is gehoor gegeven. Trots zijn wij met de aansluiting van maar liefst negen nieuwe partners in de afgelopen weken. In de komende nieuwsbrief stellen we ze uitgebreider aan je voor. Elke partner vormt op zijn manier een stukje van de puzzel om kinderarmoede op te lossen:

  • Gemeente Rijswijk: "Door armoede nadrukkelijk te koppelen aan de mogelijkheden om te participeren, definieert Rijswijk de oplossing van het armoedebeleid breder dan alleen."
  • Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld: "Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om deel te nemen aan school- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen."
  • Stichting MAIT: "Door de ouders te ondersteunen en te helpen bij hun financiën en/of schulden. Terwijl wij daarmee bezig zijn gaan wij datgene wat zij niet op kunnen pakken voor de kinderen doen. Denk hierbij aan schoolfonds, aanvragen, verjaardagen maar ook voorlichting aan ouders en kinderen over alle mogelijkheden die zij kunnen benutten."
  • Stichting Social Klus: "Met het Roosendaals Jeugd Ontbijt bieden wij kinderen van ouders die het financieel moeilijk hebben dagelijks een gezond ontbijt."
  • Yunio: "Onze jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen kunnen tijdens de gesprekken op het consultatiebureau kinderarmoede signaleren en bespreekbaar maken. Waar mogelijk zoeken we daarbij de samenwerking met onze partners in het sociale domein."
  • Wijzer in Geldzaken: "Wijzer in geldzaken streeft naar structurele integratie van financiële competenties in het onderwijscurriculum. Ter ondersteuning van deze doelstelling organiseert Wijzer in geldzaken jaarlijks de Week van het geld. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld."
  • Stichting Anders Nederland: "Stichting ANDERS bouwt aan een beweging van geven waarin ondernemers en hulpvragers aan elkaar worden verbonden. Want geven maakt rijk."
  • Kenniscentrum Sport en Bewegen: "Kenniscentrum Sport & Bewegen ontwikkelt en verspreidt kennis en producten om professionals te ondersteunen om jeugd die opgroeit in armoede te bereiken en betrekken bij sport en bewegen. Meedoen aan sport en bewegen zorgt voor veel positieve effecten, zoals meer zelfvertrouwen, een groter sociaal netwerk en een betere gezondheid, waar zij in hun latere leven profijt van hebben."
  • Vincentius vereniging Nijmegen: "Wij zorgen dat kinderen goed te eten krijgen, bieden diverse sport en spel aan, hebben een kinderrestaurant en organiseren gratis dagjes uit."

Benieuwd naar meer partners van de Alliantie Kinderarmoede? Hier presenteren we ze allemaal. Kom je graag in contact met een van de partners? Laat het ons weten via info@alliantiekinderarmoede.nl.

HomeNieuwsAlliantie Kinderarmoede verwelkomt negen nieuwe...