Bristol en Nationaal Fonds Kinderhulp starten campagne tegen kinderarmoede

Bristol en Nationaal Fonds Kinderhulp starten campagne tegen kinderarmoede

Drie op de tien kinderen gaat naar school in te kleine schoenen, zo blijkt uit onderzoek van Bristol. Om gezinnen in armoede dit schooljaar een financieel én mentaal duwtje in de rug te geven, slaan Bristol en Nationaal Fonds Kinderhulp de handen in elkaar. Speciaal voor hen organiseren ze de ‘In my shoes’-campagne.

Een nieuwe schooltas, een etui of een paar gymschoenen: het is allemaal niet gratis. Bijna de helft van de ouders moet in september extra op de uitgaven letten omdat schoolbenodigdheden flink wat geld kosten. Wat als je kind dan ook nog eens een nieuw paar gewone schoenen nodig heeft? Ruim de helft van de ouders (58%) zegt te schrikken van de prijs van nieuwe kinderschoenen. En vier op de tien ouders geven bovendien aan de aankoop van nieuwe kinderschoenen weleens te hebben uitgesteld wegens gebrek aan geld.

Bristol doneert

Om aandacht te besteden aan kinderarmoede organiseren Bristol en Nationaal Fonds Kinderhulp de ‘In my shoes’-campagne. Tijdens deze campagne zal Bristol voor elk paar leren kinderschoenen dat ze verkopen, 5 euro aan Kinderhulp schenken om gezinnen met financiële problemen te steunen. De actie duurt t/m zondag 18 september 2022. Een donatie doen kan ook. Lees hier alles over de actie.

Persoonlijke verhalen

Ook hebben Bristol en Nationaal Fonds Kinderhulp pakkende getuigenissen verzameld van gezinnen en kinderen die in armoede leven. Om zo een gezicht te geven aan een probleem dat maar al te vaak achter gesloten deuren blijft. Zoals het verhaal van vader Jeffrey. De toeslagenaffaire raakte zijn gezin genadeloos hard. ‘Ik heb jarenlang in dezelfde kleding gelopen, maar dat boeide me eigenlijk helemaal niet. Als mijn zoontje maar een goede spijkerbroek had.’

Of moeder Nicole, die van 100 euro per week moet rondkomen: ‘Ik heb zes kinderen, dus van 100 euro gezond eten is niet vanzelfsprekend. Ook kleding kopen is lastig, maar gelukkig krijgen we soms wel kleding van mensen in onze omgeving’.

Beluister de eerste podcastaflevering hieronder en de rest op Spotify.

HomeNieuwsBristol en Nationaal Fonds Kinderhulp starten c...