Doe mee met de Week tegen Armoede!

Doe mee met de Week tegen Armoede!

Op 17 oktober is het Wereldarmoededag: een wereldwijde dag voor de uitroeiing van armoede. In aanloop naar Wereldarmoededag organiseert onder andere de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) de Week tegen Armoede. Van 9 tot en met 13 oktober vinden in het hele land diverse activiteiten plaats. Doe je ook mee?

HAN biedt een divers aanbod aan activiteiten om te laten zien wat wél werkt tegen armoede, van dialoogcafé tot symposium. Onderdeel van de week is ook de Armoede Challenge, die HAN samen met Movisie ontwikkelde. Met slechts één korte opdracht per dag doe je kennis op waarmee je armoede beter kunt begrijpen en agenderen. En je spijkert er je vaardigheden mee bij waarmee je mensen beter kunt ondersteunen. 

Meedoen als partner 
De Alliantie Kinderarmoede Nederland verbindt inmiddels ruim 300 publieke en private partijen die ervoor willen zorgen dat geen enkel kind meer de dupe is van armoede. Om dit gezamenlijke doel te behalen, werken we met de Verandertheorie en een werkagenda met 10 opgaven. Wil jij ook als partner bijdragen en je inzetten tegen kinderarmoede? Doe mee!

Oproep aan partners
Wij roepen alle alliantiepartners op om tijdens de Week tegen Armoede extra aandacht te schenken aan het onderwerp en van je te laten horen, bijvoorbeeld door het delen van de afbeelding hieronder. Download het statement, deel het in een post op social media en laat weten wat jij of jouw organisatie doet om kinderarmoede te bestrijden.


 

HomeNieuwsDoe mee met de Week tegen Armoede!