Geef een (prenten)boek cadeau

Geef een (prenten)boek cadeau

Onze partner Uitgeverij Lemniscaat maakt zich weer op voor de campagne Geef een (prenten)boek cadeau. Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Dit jaar zijn de titels De brief voor de koning van Tonke Dragt en Max en de Maximonsters van Maurice Sedak.

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!
Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen. Via de plaatselijke boekhandel kunnen gemeenten, scholen en kinderopvangorganisaties boeken bestellen voor een grote groep kinderen. Geef daarvoor het liefst vóór 1 april je bestelling door bij de boekhandel. 

Geven kan ook op andere manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. Dit kan in verschillende boekhandels in Nederland. Sommige boekhandels willen dit graag, maar werken nog niet met een maatschappelijke organisatie samen. Deze actie biedt dus ook een mooie kans voor een nieuwe privaat-publieke samenwerkingen! Werk jij als gemeente, school of organisaties al samen met de lokale boekhandel voor deze actie?

Kijk hier voor meer informatie

HomeNieuwsGeef een (prenten)boek cadeau