Geef voor een klein bedrag een (prenten)boek cadeau

Geef voor een klein bedrag een (prenten)boek cadeau

‘Geef een boek cadeau’ bestaat 5 jaar. Een mooi moment om met een bijzonder boek te komen: het wereldberoemde dagboek van Anne Frank met fotokatern en plattegrond. Vanaf 11 februari is Het Achterhuis van Anne Frank voor € 2,99 te koop in de boekhandel. Ook het prentenboek Ik zou wel een kindje lusten van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid is gekozen als campagnetitel en ligt vanaf 13 mei in de boekhandel voor € 2,50.

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om een jeugdboek én een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Hoe bereiken we kinderen? Door te geven!

Voor een klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken. Dus ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeenten, scholen en kinderdagverblijven kunnen een bijdrage leveren. En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. Dit kan in verschillende boekhandels in Nederland.

Meer informatie

HomeNieuwsGeef voor een klein bedrag een (prenten)boek ca...