Gemeentelijke armoederegelingen voor kinderen: te onbekend en te ingewikkeld!

Gemeentelijke armoederegelingen voor kinderen: te onbekend en te ingewikkeld!

De gemeentelijke kinderombudsman onderzocht de gemeentelijke regelingen voor kinderen in armoede. De belangrijkste conclusies: de regelingen zijn te onbekend en te ingewikkeld. En de regelingen sluiten maar deels aan bij de behoeften van kinderen. Om zo veel mogelijk kinderen bereiken, is het nodig dat ouders en kinderen centraal staan. Dat is nu niet zo, concludeert de kinderombudsman.

Dit staat in het rapport Wie, wat, waar? Onder de loep: gemeentelijke regelingen voor kinderen in armoede dat de gemeentelijke kinderombudsman op 14 januari 2021 uitbracht. De gemeentelijke kinderombudsman sprak met kinderen jongeren over deze regelingen. Hun goede ideeën zijn in het rapport te lezen.

Wil de gemeente meer kinderen bereiken, dan is het nodig dat ze met ouders en kinderen in gesprek gaat. Dat gebeurt nog veel te weinig. “Dat armoede een moeilijk onderwerp is, is geen goede reden om niet het gesprek aan te gaan”, aldus de gemeentelijke kinderombudsman.

Benieuwd naar de samenvatting van het onderzoek

 In De Nieuws BV praat Natasja Gibbs met de Kinderombudsman van Rotterdam, Stans Goudsmit, met hulpverlener en oprichter van Stichting MAIT, Marjorie Malbons en met de wethouder in Rotterdam, Michiel Grauss over het onderzoek. Het interview is hier te beluisteren.

HomeNieuwsGemeentelijke armoederegelingen voor kinderen:...