Goede voornemens 2021

Goede voornemens 2021

2020, een bewogen jaar waarin we allemaal op de proef zijn gesteld. Het heeft ons allen kwetsbaar gemaakt, dat hebben we gezien en ervaren. De gevolgen van de coronacrisis zijn extra ingrijpend voor kinderen die leven in armoede. Zo is er nog steeds een tekort aan laptops, een (gezond) ontbijt of andere maaltijd en zijn er gezinnen die niet de middelen hebben voor goede zorg. Nu de scholen weer dicht zijn, zijn niet alle kinderen bereikbaar en is er geen zicht op hoe het met ze gaat. Dat is zorgwekkend. Zo heeft Corona effect op ons leven nu. Maar ook in de toekomst.

Met het sluiten van de scholen neemt ook de kansenongelijkheid toe. De financiële crisis die ons nog te wachten zal leiden tot een toename van armoede. Armoede door verlies of daling van inkomsten is vervolgens een voorspeller van slechtere leerresultaten en een slechtere gezondheid. Laten we ons in 2021 extra inspannen om deze vicieuze cirkel te voorkomen.

Ons goede voornemen?

Als projectteam van de Alliantie Kinderarmoede streven we in 2021 naar nog meer concrete, effectieve verbinding. Naar meer onderlinge samenwerking. Omdat we alleen met elkaar, met gerichte inspanning, het verschil kunnen maken voor kinderen in armoede. Als partner van de Alliantie nodigen we jou uit om een concreet voornemen te formuleren. Wat ga jij doen in de strijd tegen kinderarmoede?

Laat het ons weten via info@alliantiekinderarmoede.nl. Wij delen jullie goede voornemens via de nieuwsbrief, in onze LinkedIn groep of via een Kenniskring Kinderarmoede.

HomeNieuwsGoede voornemens 2021