Kenniscentrum Sport & Bewegen publiceert onderzoek 'Meiden: een wereld te winnen'

Kenniscentrum Sport & Bewegen publiceert onderzoek 'Meiden: een wereld te winnen'

Meiden met een niet-westerse migratieachtergrond, die opgroeien in gezinnen met geldzorgen, nemen structureel minder deel aan sport. Dat blijkt uit een onlangs gepubliceerd onderzoeksrapport ‘Meiden: een wereld te winnen’ van Het Kenniscentrum Sport & Bewegen. Het rapport geeft inzicht in de sport- en beweegbehoeften van meiden met een niet-westerse migratieachtergrond in gezinnen met geldzorgen.

In opdracht van Kenniscentrum Sport & Bewegen sprak het Mulier Instituut met meiden (12 t/m 28 jaar oud) met een niet-westerse migratieachtergrond in gezinnen met geldzorgen over hun sport- en beweegdeelname. De meiden sporten structureel minder en zijn minder vaak lid van een sportvereniging. Geldzorgen thuis zijn daar een belangrijke oorzaak van. Zo zijn er beperkte financiële mogelijkheden om sport en benodigdheden te kunnen betalen. Dit ondanks gemeentelijke voorzieningen, die soms ontoereikend of onbekend zijn.

Het rapport bespreekt ook andere belemmeringen en geeft aan welke kansen er liggen om de meiden ook mee te laten doen. Download het volledige onderzoeksrapport.
 

HomeNieuwsKenniscentrum Sport & Bewegen publiceert onderz...