Kinderarmoede in coronatijd, wat signaleren partners?

Kinderarmoede in coronatijd, wat signaleren partners?

Alliantie Kinderarmoede zoemt: aandacht voor psychosociale factoren is nodig en nu is het tijd voor actie. Wat signaleren partners in deze coronatijd?

Het zoemt in de samenleving. Voor de Alliantie Kinderarmoede is ‘we doen het samen’ geen loze kreet. Samen met de Alliantiepartners zorgen we ervoor dat kinderen in 2030 niet meer de dupe zijn van armoede en dat er geen nieuwe gezinnen in armoede bij komen. In deze corona crisistijd waren we benieuwd wat onze partners signaleren met betrekking tot kinderarmoede in hun (werk)omgeving? Welke thema’s komen naar boven of blijven liggen en wie is of zijn er nodig om dit samen op te pakken? Medio mei hebben we alle partners uitgenodigd om een week later op 20 mei digitaal samen te komen. Zo’n 25 partners waren er digitaal bij. Voor de vele partners die hun agenda niet konden verzetten, maar er wel graag bij aanwezig waren geweest: excuus voor de korte termijnplanning. Je kunt jouw inbreng nog steeds aan ons laten weten via info@alliantiekinderarmoede.nl!

Thema’s die een vervolg krijgen. Doe je mee?

Tijdens de bijeenkomst kwamen er 2 thema’s naar voren waarover onze partners graag verder met elkaar in gesprek gaan:

  • Aandacht voor de psychosociale factoren In deze corona crisistijd is er veel aandacht voor financiële en materiële ondersteuning van kinderen en gezinnen in armoede. Dat is een goede zaak. Maar hoe kunnen we meer aandacht geven aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind en de opvoedvraagstukken waar ouders ook mee kampen?
  • ‘Tijd voor actie en doen” Het is fijn dat we samen kinderarmoede willen aanpakken en dat we dat naar elkaar uitspreken. Maar nu is het tijd voor actie. Wat kunnen partners nu, op dit moment, samen oppakken? We vormen een enorm netwerk met elkaar en hebben allemaal een stukje van de puzzel in handen. Laten we gebruik maken van elkaars ervaring en expertise. Zo benadrukte ook Carin Cuijpers de noodzaak om juist nu de verbinding met elkaar op te zoeken. Wil je over een van bovenstaande thema’s meedenken of meedoen? Laat het ons weten. Dan koppelen wij jou aan de partners die hiermee aan de slag gaan.

Voor hen die niet aanwezig konden zijn.

Heb je zelf een ander thema dat jou opvalt in deze Corona Crisistijd? Waarvan je vindt dat dit niet kan blijven liggen en die je graag met andere partners zou willen oppakken? Laat het ons weten! Dan denken we met jou mee over een manier om jouw thema bespreekbaar te maken en/of op te pakken. Hartekreet: Blijf bereikbaar en zichtbaar, juist nu! Naast deze 2 thema’s was er ook een dringende oproep aan de ‘thuiswerkenden’ vanuit een aantal organisaties die nauw samenwerken met de kinderen en gezinnen in armoede: Ben en blijf goed bereikbaar en zichtbaar tijdens deze coronacrisis! De lijntjes tussen verschillende organisaties zijn er wel in meer of mindere mate. Maar tijdens deze crisis werken veel mensen van organisaties thuis en worden daardoor (soms) minder zichtbaar en bereikbaar voor degene die hen nodig heeft. Blijf in gesprek is de oproep aan deze ‘thuiswerkenden’ zodat je weet wat er werkelijk speelt binnen de doelgroep.

Een mooie hartekreet die wij als projectteam van de Alliantie Kinderarmoede onderschrijven. Wij hopen ook bereikbaar en zichtbaar voor jullie te zijn en blijven. Juist nu! Dus mail ons met jullie vragen of zoek ons op via onze LinkedIn-groep (alleen voor partners).

HomeNieuwsKinderarmoede in coronatijd, wat signaleren par...