Magazine Kind & Tand digitaal beschikbaar

Magazine Kind & Tand digitaal beschikbaar

Nog steeds bezoeken veel kinderen, zeker die uit arme gezinnen, geen mondzorgpraktijk. Naar schatting lijdt tien procent van de Nederlandse kinderen onder de vijf jaar aan ernstige cariës. Dat wil zeggen dat al meer dan zes tanden of kiezen in hun melkgebit zijn aangetast. Stichting JTV Mondzorg voor kids wil daar verandering in brengen en lanceert daarom het magazine Kind & Tand.

De mondgezondheid beïnvloedt de algehele gezondheid van kinderen. Daarom is een frequent tandartsbezoek van groot belang. Toch zijn er veel kinderen die niet naar de tandarts gaan. Goede voorlichting over poetsen en voeding is een krachtig preventiemiddel voor een gezond kindergebit.

Magazine Kind & Tand
Om ernstige cariës bij kinderen te voorkomen, heeft Stichting JTV Mondzorg voor kids een gratis magazine ontwikkeld. In 48 pagina’s worden vragen beantwoord over poetsen, duurzame mondhygiëne, voeding en meer. Zijn natuurlijke suikers beter dan ‘gewone’ suikers? Kun je beter elektrisch poetsen of met een handtandenborstel? Wat zijn feiten en fabels op het gebied van mondzorg? En wat doe je als je baby tandjes krijgt?

Het magazine Kind & Tand wordt gratis aangeboden aan jonge ouders die het consultatiebureau bezoeken. Maar Kind & Tand is ook beschikbaar als e-magazine. Blader het magazine digitaal door of klik bij de inhoudsopgave op het artikel dat je direct wilt lezen.

Nederlandse Vereniging Instellingen Jeugdtandzorg
Stichting JTV Mondzorg voor kids is onderdeel van de Nederlandse Vereniging Instellingen Jeugdtandzorg (NVIJ) en partner van de Alliantie Kinderarmoede. De Vereniging maakt zich sterk voor een gezond kindergebit. Een missie onderschreven door consultatiebureaus, scholen, gemeenten en GGD’s. Raoul Trentelman, Algemeen directeur Mondzorg voor Kids en voorzitter NVIJ, zet zich met de vereniging in voor een zorgelijke situatie: lang niet ieder kind in Nederland heeft toegang tot professionele mondzorg.

HomeNieuwsMagazine Kind & Tand digitaal beschikbaar