Oproep: help mee met het organiseren van een gezonde start

Oproep: help mee met het organiseren van een gezonde start

Iedereen weet dat goed ontbijten belangrijk is. Voor steeds meer kinderen is dit alleen niet vanzelfsprekend. Kinderen die de schooldag beginnen met een rammelende maag staan meteen al op achterstand. Daarom wordt op 500 basisscholen per direct gestart met het aanbieden van gratis schoolontbijt. Ook de Alliantie Kinderarmoede is gevraagd om meer scholen te ondersteunen. Dus dit is een actieve oproep aan jou als partner van de Alliantie Kinderarmoede. Maar ook aan jou als docent, beleidsambtenaar, jeugdwerker en private partij. Help jij mee met het organiseren van een gezonde start voor ieder kind? 
 

Dit is het moment om niet alleen de organisatiekracht van de alliantie te tonen, maar ook om onze veranderkracht in te zetten. De ontbijtjes zijn een mooi begin om de situatie van kinderen die in armoede leven te verzachten. Maar we hebben ook een unieke kans om tijdens een schoolontbijt in gesprek te gaan met kinderen en leerkrachten. Wat hebben zij nog meer nodig? En hoe kunnen wij daarin ondersteunen? Wij geloven in de kracht van dialoog en lokale samenwerking. Omdat we op die manier ouders en kinderen écht versterken en uiteindelijk het systeem kunnen veranderen. Grijp met ons de kans aan om dit gesprek op te starten.
 
Doe mee!
Kun jij een (fysieke of financiële) bijdrage leveren aan het schoolontbijt? Of weet jij als geen ander hoe je het gesprek aangaat met kinderen en ouders? Misschien help jij docenten wel op weg door een toolkit te ontwikkelen? Kortom: hoe ga jij bijdragen vanuit jouw expertise? Nu is de tijd om er gezamenlijk de schouders onder te zetten en daadwerkelijk iets te veranderen. Want alleen samen redden we het.

Houd de komende weken onze socialmedia-kanalen goed in de gaten voor meer informatie en inspiratie. En deel vooral je eigen initiatieven en ideeën met ons. Dit kan in de LinkedIn-groep maar natuurlijk ook per mail. Ook als je een idee hebt, maar nog niet precies weet hoe je het moet aanpakken of wie je daarbij nodig hebt, horen wij het graag. We helpen je graag verder.
 

HomeNieuwsOproep: help mee met het organiseren van een ge...