Sardes: van kernpartner naar betrokken partner

Sardes: van kernpartner naar betrokken partner

Zoals aangekondigd op de partnerdag van 20 juni 2024, hebben onze mensen van Sardes per 1 juli 2024 een andere rol. Per 1 juli 2024 is Sardes niet langer kernpartner van de Alliantie Kinderarmoede, maar we blijven initiatiefnemer en betrokken als partner. Onze coördinerende taken hebben we overgedragen aan de vertrouwde handen van het NCJ, Divosa en een nieuwe kernpartner. Heb je een vraag, idee of opmerking? Neem dan gerust contact op via info@alliantiekinderarmoede.nl.

In de eerste jaren met Hans, Tessa, Robine, Cuno, Hermann en Ornella, maar later ook Anne, Esther, Wilfred, Linda, Carlijn, Heleen, Fleur, Sien en Sanne. Allemaal mensen die de partners van de Alliantie Kinderarmoede in de afgelopen 5 jaar in meer of mindere mate bekend voor zullen komen. Uit de vele mooie gesprekken zijn bijzondere relaties ontstaan. En vanuit die verbinding hebben we prachtige dingen kunnen realiseren. Allemaal om er samen voor te zorgen dat kinderen en jongeren in Nederland niet meer de dupe zijn van armoede. Dat ze gezien en gehoord worden en dat ze gezond, zonder zorgen en veilig mogen opgroeien. Dat kinderen gewoon alleen maar kind hoeven zijn, en jongeren de kans krijgen om zich te ontplooien. 

Het mogen coördineren van een netwerk met zo’n missie, voelt nooit als werk. Waar de actualiteit ook om vroeg, welke vragen jullie ons ook stelden en hoe de activiteiten ook vorm kregen. Samen met de partners gingen we, stapje voor stapje, aan de slag. Wij blijven ons uiteraard hard maken voor gelijke kansen voor alle kinderen en jongeren. Zo komen we de partners van de Alliantie Kinderarmoede vast en zeker nog genoeg tegen in de kinderopvang, het onderwijs en in het sociaal domein. We kijken er naar uit, om vanuit ons partnerschap bij de alliantie, te blijven samenwerken.

Graag wil ik jullie via dit blog ook persoonlijk bedanken voor de fijne samenwerking in de afgelopen jaren. Jullie activisme en drive om de goede dingen te doen heeft mij keer op keer geraakt. Met bewondering kijk ik terug op vijf jaar samenwerken met de partners van de Alliantie Kinderarmoede. Het netwerk is enorm gegroeid, en als persoon heb ik met jullie mee mogen groeien. Aan elke tafel zal ik blijven pleiten voor het geven van een stem aan de kinderen en jongeren waar het om gaat. Jullie toch ook?!

Hartelijke groeten, mede namens het hele team van Sardes,

Sanne Spiero
Sardes

HomeNieuwsSardes: van kernpartner naar betrokken partner