Serie kindportretten toont de leefwerelden van gezinnen in armoede

Serie kindportretten toont de leefwerelden van gezinnen in armoede

In een serie kindportretten geeft Kenniscentrum Sport & Bewegen de opgetekende verhalen weer van jongeren en hun ouder(s) die leven in armoede. Wat speelt er bij hen? Welke belemmeringen ervaren zij in het dagelijks leven? Zij vertellen daarbij over hun gedachten en ervaringen rondom sport en bewegen. 

Er wordt vaak over kinderen, jongeren en hun ouders gepraat die in armoede leven. Nog te weinig wordt er mét hen gepraat, vindt Kenniscentrum Sport & Bewegen. Dus hoe weten we dan wat er speelt in de leefwereld van deze groep? De kindportretten zijn opgesteld om te laten zien hoe complex de dagelijkse realiteit van gezinnen met geldzorgen is. Er is gesproken met jongeren en hun ouder(s) en hun verhaal is hier opgetekend. Als we kansenongelijkheid in de sport aan willen pakken, moeten we beter aansluiten bij hun leefwereld.

Lees de portretten
De eerste twee kindportretten uit de serie zijn nu te lezen. Binnenkort volgen er meer. Benieuwd naar hun verhaal? Lees het verhaal van Roos en Bianca en het verhaal van Bella en Anoeska
 

HomeNieuwsSerie kindportretten toont de leefwerelden van...