Webinar Armoede en Gezondheid terugkijken

Webinar Armoede en Gezondheid terugkijken

Wat betekent armoede voor gezondheid? Wat kun je in jouw gemeente doen om mensen in kwetsbare situaties te ondersteunen? GezondIn organiseerde 13 november een drukbezochte webinar over Armoede en Gezondheid. Als je hem gemist hebt, kun je hem hier terugkijken. 

Armoede en schulden zijn ongezond. Mensen die leven in armoede roken bijvoorbeeld vaker, hebben vaker diabetes en vaker last van een depressie. Door een betere samenwerking tussen schuldhulpverlening en de gezondheidszorg, kunnen we deze problemen samen aanpakken.

https://www.youtube.com/watch?v=BUqYeAhlu4U&feature=youtu.be

Tijdens het webinar gaan Sanne NiemerAnneke Hiemstra en Annette Duivenvoorden in op de relatie tussen armoede en gezondheid en leggen uit en hoe in gemeenten samengewerkt wordt om dit probleem aan te pakken. Iris Korvemaker vertelt over het project Gezond Inkomen van de Gemeente Utrecht. In dit webinar geven we je meer inzicht in de aanpak van armoede en gezondheidsachterstanden. We laten je zien wat de meerwaarde van samenwerking en verbinding is. Uiteraard komen we ook met inspirerende voorbeelden en achtergrondinformatie.

HomeNieuwsWebinar Armoede en Gezondheid terugkijken