Welkom nieuwe partners juni

Welkom nieuwe partners juni

De Alliantie Kinderarmoede heeft weer 7 nieuwe partners. Van harte welkom! We stellen onze nieuwe partners graag aan je voor. 

  • SUN Nederland (Stichting Urgente Noden):Met een gift voorkomen SUN-noodhulpbureaus veel persoonlijk leed, onnodige escalatie en maatschappelijke kosten, en verbeteren zij kwaliteit van leven omdat een gift werkt als vangnet of springplank voor volwassenen en kinderen met urgente noden. 
  • Stichting Budgetcafé: Het doel van Stichting Budgetcafé is het leveren van een effectieve bijdrage op het gebied van armoedebestrijding en hulp aan mensen die financieel het overzicht kwijt zijn en/of schulden hebben.
  • Stichting Positive Minds: Wij geven handvaten om met kinderen het gesprek aan te gaan over het 'lastige'  onderwerp armoede.
  • Stichting Co-Teacher: Stichting Co-Teacher heeft als doel de kansen van kinderen te versterken door het bevorderen van onderwijsgelijkheid en het stimuleren van participatie in de maatschappij. Dit doet Co- Teacher door het aanbieden van hoogwaardige taal- en rekenlessen voor basisschoolleerlingen en huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren. Ook stimuleert Co- Teacher ouderbetrokkenheid bij het schooltraject van kinderen en organiseert het horizon verbredende activiteiten.
  • Gemeente Velsen: Wij willen een bijdrage leveren door extra's te bieden aan kinderen uit gezinnen met een laag inkomen (o.a. laptop, fiets, bijdrage voor sport en cultuur deelname). Door gezinnen met geldzorgen te ondersteunen, te luisteren naar hun verhaal en hun hulpvraag centraal te stellen ipv de dienstverlening en door aan elke basisschoolschool een jeugdteam (bestaande uit diverse hulpverleners) te verbinden waar docenten en ouders ondersteuningsvragen kunnen stellen. Tot slot door continue te werken aan de samenwerking van het hele keten.
  • Institute for Positive Health (IPH): Komend jaar gaan wij een extra bijdrage leveren aan het bestrijden van kinderarmoede door de Kindtool Mijn Positieve Gezondheid breed onder de aandacht te brengen. Niet alleen binnen de zorg, maar ook in het onderwijs. De Kindtool is een tool om kinderen bewust te laten worden van wat voor hen belangrijk is én dat gezondheid gaat over meer dan niet ziek zijn. Kinderen die opgroeien in armoede hebben een grotere kans op early life stress, wat op latere leeftijd kan zorgen voor serieuze problemen. Zowel lichamelijk als mentaal. De Kindtool helpt kinderen hierover te praten en helpt leren hoe je hier zelf kleine stapjes in kan zetten en mee aan de slag kan. 
  • Stichting Clothing4u: Clothing4u helpt jong en oud in Nederland met nieuwe kleding zodat ze vol vertrouwen, hoop of lef een nieuwe uitdaging aan kunnen gaan.

Benieuwd naar meer partners van de Alliantie Kinderarmoede? Hier presenteren we ze allemaal. Kom je graag in contact met een van de partners? Laat het ons weten via info@alliantiekinderarmoede.nl.

HomeNieuwsWelkom nieuwe partners juni