Whitepaper Jeugd die arm opgroeit

Whitepaper Jeugd die arm opgroeit

Kenniscentrum Sport & Bewegen publiceerde de whitepaper Jeugd die arm opgroeit. Deze whitepaper is geschreven in samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur en is bedoeld voor uitvoerders van (gemeentelijk) beleid om jeugd die arm opgroeit mee te laten doen met sport- en beweegactiviteiten. De whitepaper gaat in op redenen waarom deze jeugd minder vaak deelneemt aan sport- en beweegactiviteiten en hoe je deze kinderen en jongeren toch kunt bereiken en kunt laten ‘meedoen’ aan én door sport- en beweegactiviteiten.

Over de whitepaper

Eén op de 12 kinderen (0-18 jaar) in Nederland groeit op in armoede. Bij deze gezinnen speelt vaak meer dan alleen geldzorgen. Weet jij hoe je deze kinderen het beste kunt benaderen en betrekken bij sport en bewegen? In de whitepaper vind je informatie, tips en praktijkvoorbeelden om je aanbod beter aan te laten sluiten op hun leefwereld. Hiermee kun je meteen zelf aan de slag! Zo zorgen we ervoor dat er steeds meer kinderen kunnen meedoen aan én door sport en bewegen.

Leeswijzer

Ben je op zoek naar achtergrondinformatie over de problematiek en de doelgroep? Lees dan de hoofdstukken 1, 2, 3, 4 en 9. Ben je op zoek naar tips en praktijkvoorbeelden voor de praktijk? Deze vind je in de hoofdstukken 5, 6, 7 en 8.

Lees de whitepaper hier.

HomeNieuwsWhitepaper Jeugd die arm opgroeit