1000 gezinnen op vakantie in 2020

Stichting de Vakantiebank maakt vakantie mogelijk

Stichting de Vakantiebank maakt vakantie mogelijk

Op de website van Stichting De Vakantiebank komt vraag en aanbod samen. De stichting heeft als doel mensen met een inkomen rond bijstandsnorm een onbezorgde vakantieweek aan te bieden. Om even los te zijn van de thuissituatie en de accu weer op te laden, want iedereen verdient het om echt te ontspannen.

Hoe wordt gecheckt of de gezinnen in aanmerking komen?

“Dat gebeurt op drie manieren”, vertelt Pim Loeff, projectleider bij De Vakantiebank. “Via een uitkeringsbewijs of pasje van de voedselbank, de WA-verzekering en een persoonlijke motivatie, een belangrijk criterium voor de stichting. Gezinnen kunnen na goedkeuring via een unieke code zelf boeken op de website. Binnen enkele maanden staan er aan de vraagkant een paar honderd aanvragen uit. Dat betekent dat we niet iedereen op vakantie kunnen laten gaan en we zijn nog op zoek naar middelen. Een vakantieweek kost 300 euro all-in per gezin.”

1000 gezinnen op vakantie in 2020

Er zijn afgelopen jaar 450 vakanties vergeven. De ambitie ligt dit jaar op 1000 vakanties. Gemeenten, (recreatie)bedrijven en andere geïnteresseerde partijen die interesse hebben om hierbij te ondersteunen kunnen contact opnemen via https://www.devakantiebank.nl/contact.

HomePartnerverhalenStichting de Vakantiebank maakt vakantie mogelijk