Alliantie Kinderarmoede Nederland
Samen maken we verschil!

We leven in een welvarend land. Toch groeit 1 op de 11 kinderen in Nederland op in armoede. Wat is er nodig voor een samenleving waarin geen enkel kind meer de dupe is van armoede? De Alliantie Kinderarmoede bundelt de krachten van meer dan 300 publieke en private organisaties om dit ambitieuze doel in 2030 te bereiken. 

Een belangrijk uitgangspunt in de werkwijze van de Alliantie Kinderarmoede is dat het kind en het gezin centraal staan in alles wat we doen. Dat geldt zowel voor de aangesloten partners, als voor de ondersteunende projectorganisatie. We werken nauw samen met ervaringsdeskundigen, zij zijn een onmisbare partij binnen de Alliantie Kinderarmoede. 

Lees meer over 5 jaar alliantie kinderarmoede

In de video hieronder wordt uitgelegd waar de alliantie kinderarmoede voor staat en hoe we samen onze missie kunnen waarmaken.

Verandertheorie en opgaven
Onze Verandertheorie zet in op de drie V’s: Verzachten, Versterken en Veranderen. Daarnaast hebben we 10 concrete opgaven geformuleerd om kinderarmoede te doorbreken. 

Lees meer over onze verandertheorie en opgaven >

Inspiratie
In de kennisbank van de Alliantie Kinderarmoede vind je onder andere publicaties, handreikingen, blogs en verhalen van ervaringsdeskundigen. Ook vind je er alle verslagen en opnames van kenniskringen. Tijdens kenniskringen - georganiseerd voor en door partners -  delen we kennis uit onderzoek, uit de praktijk of uit ervaring over een bepaald thema. 

Laat je inspireren>

Uitbreiding van het netwerk 
De strijd tegen kinderarmoede winnen we alleen samen. Help ons door partner te worden van de alliantie kinderarmoede of door te helpen om ons netwerk verder uit te breiden. In ons netwerk brengen we organisaties uit alle hoeken van de samenleving bij elkaar om samen nieuwe, creatieve en slimme ideeën en oplossingen te bedenken voor de aanpak van kinderarmoede. Op landelijk en lokaal niveau.

Over ons netwerk>

LinkedIn community
Vind elkaar in onze LinkedIn community: dé plek om andere partners te vinden, elkaar vragen te stellen, ervaringen en tips te delen of het gesprek met elkaar aan te gaan. Zo kunnen we nog meer actiegericht samenwerken!

Lees meer over het LinkedIn netwerk>

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief van de Alliantie Kinderarmoede zodat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws, praktijkverhalen en activiteiten op het gebied van kinderarmoede.

Aanmelden nieuwsbrief>

HomeBanner