Doe mee met de Week tegen Armoede 2024!

Doe mee met de Week tegen Armoede 2024!

Op 17 oktober is het Wereldarmoededag: een wereldwijde dag voor de uitroeiing van armoede. In aanloop naar Wereldarmoededag organiseren diverse organisaties de Week tegen Armoede. Van 14 tot en met 18 oktober vinden in het hele land diverse activiteiten plaats. Doe je ook mee? Samen maken we het verschil!

Jaarlijks organiseert de HAN de Week tegen Armoede om initiatieven vanuit meerdere academies, werkveld en disciplines een podium te geven. Aandacht voor armoede is belangrijk. Mensen die in armoede leven kampen vaak met achterliggende problemen zoals laaggeletterdheid, discriminatie of uitsluiting.

Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 oktober 2024 organiseert Movisie de Focusweek Armoede. Tijdens deze week staat armoede beter begrijpen en kennis hierover vergroten centraal. Vijf dagen lang ontvang je iedere ochtend een e-mail met relevante kennis en een bijpassende opdracht. Zo leer je waarom armoede een probleem van iedereen is en wat armoede en schulden met mensen zelf doen. Organisatoren Mirjam Andries en Pien van der Sanden beantwoorden vijf vragen.

Meedoen als partner 
De Alliantie Kinderarmoede Nederland verbindt inmiddels ruim 300 publieke en private partijen die ervoor willen zorgen dat geen enkel kind meer de dupe is van armoede. Om dit gezamenlijke doel te behalen, werken we met de Verandertheorie en een werkagenda met 10 opgaven. Wil jij ook als partner bijdragen en je inzetten tegen kinderarmoede? Word partner!

Oproep aan partners
Wij roepen alle alliantiepartners op om tijdens de Week tegen Armoede extra aandacht te schenken aan het onderwerp en van je te laten horen, bijvoorbeeld door het delen van de afbeelding hieronder. Download het statement, deel het in een post op social media en laat weten wat jij of jouw organisatie doet om kinderarmoede te bestrijden.


 

HomeNieuwsDoe mee met de Week tegen Armoede 2024!